Leverantörer

Sportvagnsbyggets leverantörer


Maxxtuning

Allt kan man inte tillverka själv. Motorns styrsystem är exempelvis utbytt mot ett programmerbart från Maxxtuning i Vrigstad.  


Sverige är fantastiskt. I varje by finns det alltid minst ett snille som tillverkar något unikt. Och tack vare internet säljs prylarna ofta över hela världen. Ett sådant snille är Natanael Ceder i Vrigstad. 


Som de flesta i hans bransch började han sin karriär med att trimma den egna bilen, i detta fall en Opel Calibra. Tillsammans med brorsan Samuel, som trimmade en Volvo med stooor vinge där bak, ökades effekten mer och mer. När bröderna tävlade på strippen kallade de sig ”Team to the Max”.

På helger och kvällar började bröderna även hjälpa de närmaste kompisarna att få bättre snurr på prylarna. Verksamheten ökade och 2007, när det blev dags att starta ett företag, blev Maxxtuning AB det logiska namnet. I Sverige är namnet helt OK. Men på den amerikanska marknaden finns en tidning som heter Maxx Tuning Magazin, vars omslag alltid pryds av en trimmad bil, samt minst en tjej i bikini – det uppstår alltså jobbiga sammanblandningar. Och därför används endast MaxxECU som varumärke utanför Sverige.

Den första tiden mappades bilar med olika motorstyrningssystem, beroende på vad kunden själv hade monterat. När Natanael upptäckte brister i systemen, kontaktade han de olika ECU-tillverkarna med idéer om hur de skulle kunna förbättra produkterna. Men när han aldrig fick någon respons växte tanken mer och mer på att tillverka en egen ECU. Men hur? Här krävdes lite mer elektrisk kompetens – och det hade Anders Svanberg! 

När Anders kom till Maxxtuning för att få sin Toyota Celica mappad så blev han och Natanael snabbt goda vänner. Anders hade själv modifierat en MegaSquirt-ECU och de bägge herrarna visade sig ha kompletterande kunskaper. De började prata om att tillsammans bygga en boost controller. Ty på den tiden fanns det inga riktigt bra laddtrycksregleringar. Sagt och gjort, de tillverkade några stycken, som funkade jättebra på vissa bilar men väldig dåligt på andra. 

Efter denna halvt misslyckade framgång insåg de att det enda raka var att utveckla en helt egen ECU. Och efter några hundra timmars gemensam tankeverksamhet fanns den första generationen av MaxxECU klar på skrivbordet. Året var 2009, apparaten såg hemsk ut, men funkade OK. Programvaran var dock inte så användarvänlig som de hade tänkt sig och utvecklingsarbetet fortsatte. 

Slutligen, efter många fler timmar än de hade trott, var det dags för MaxxECU att provas av utomstående. Natanael valde ut ett femtontal av sina mappningskunder som helt enkelt fick MaxxECU installerade i sina bilar. Att alla blev nöjda visade sig vara den bästa reklamen. Fler och fler ville köpa sig ett MaxxECU.

Genom årens lopp har Anders och Natanael utvecklat nya generationer av MaxxECU. I dag är man nordens största producent av motorstyrningar. En viktig del i framgången är antagligen att grabbarna inte har glömt varför de tog fram en egen ECU. De har hela tiden varit lyhörda för kundernas önskningar och försökt förbättra produkterna efter var och ens behov.

Copyright Bosse Bildoktorn Andersson
och
BA Motortext i Landsbro 2015