För övrigt

Copyright Bosse Bildoktorn Andersson
och
BA Motortext i Landsbro 2015

För övrigt anser jag att...

eller

Bosses spridda tankar

Om du inte håller med mig om allt på den här sidan, så kan det vara bra att veta att det finns personer som påstår att jag aldrig erkänner när jag har fel. Detta är mycket märkligt eftersom jag vid ett flertal tillfällen har berättat om den där dagen 1963 då jag faktiskt hade fel. Allt började på min 10-årsdag, då jag konstruerade en evighetsmaskin, som inte fungerade. Min betydligt äldre kusin Göran förklarade då för mig att energi aldrig kan nytillverkas - bara omvandlas. Som exempel berättade han om hur en bilmotor omvandlar bensinens kemiska energi till rörelseenergi. Det var då jag bestämde mig för att bli bilmekaniker.

Hoppas du inser att ovanstående rader innehåller en del ironi. Om inte. Ja, då ska du inte läsa något mer på denna sida.


Bosse ”Bildoktorn” Andersson


13 maj 2019

Flytta huvudstaden till Östgötaslätten samt några andra miljöförbättringar!

På Birger Jarls tid var Stockholm en perfekt plats för landets huvudstad. Då var det vattnet som folk färdades på. Idag, när det är vägar på broar och i tunnlar som ska sammanbinda Stockholms invånare och besökare, blir det allt för ofta kaos med en massa fordon på tomgång. Vår huvudstad kommer inte att sluta växa inom överskådlig tid. Det enda vettiga är därför att bygga en ny och miljövänlig huvudstad på Östgötaslätten, nära järnvägen och E4.an.

När myndigheter och beslutande organ flyttat dit kommer per automatik en hel del företag att följa efter. På så vis lättar trycket i Stockholm, både när det gäller klimatpåverkan och bostadsmarknaden. Tills man hittat en bostad i den nya huvudstaden går det bra att pendla via tåg, det tar mellan 1,5-2,0 timmar att åka tåg mellan Stockholm och Linköping.

 

Men det finns andra projekt att genomföra i väntan på att någon politiker vågar haka på mitt förslag. Här är en länk till ett nyanserat förslag när det gäller:

bränslekostnaderna:https://www.mp.se/sigtuna/just-nu/motion-till-kongressen-drivmedelsskatt

 

Är klimatproblemet överdrivet? Lennart Bengtsson, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och en av världens mest meriterade klimatforskare menar att klimathotet är överdrivet. MEN eftersom ord står mot ord mellan olika forskare så vågar jag inte chansa. Det är möjligt att Lennart B. i vissa delar har rätt. Men om han inte har det så får mina barn-barn det jobbigt om vi inte gör något.

 

Är kärnkraften en lösning? Jag aktar mig för att tro på allt och alla. Men man måste vara försiktig. Lyssna på Tage Danielsons monolog om Harrisburg så förstår du vad jag är ute efter:

https://www.youtube.com/watch?v=mCl6ILcocf8

 

Sveriges utsläpp är små jämfört med resten av världen. Men vi måste börja någonstans. Pyramiderna byggdes med att någon lade en sten i botten. Sedan byggde de vidare med en massa andra stenar. Vi måste visa resten av världen vad som är möjligt att genomföra.